Komea puukirkko vanhassa kirkonkylässä

Kirkosta oli tarkoitus tulla nykyistäkin suurempi, kun suunnittelijana toiminut valtionarkkitehti Charles Bass laski tavoitteekseen, että kirkkoon mahtuisi kaikkinensa 5950 henkilöä. Kun kirkkoa sitten alettiin rakentaa vuonna 1819, ei sitä kuitenkaan tehty niin isoksi, vaan nykyisellään istumapaikkoja on noin 1700 henkilölle. Rakennus on silti edelleen Suomen toiseksi suurin puukirkko ja samalla Suomen suurin lamasalvosrakenteinen hirsirakennus.

Kellotapuli saatiin valmiiksi vuonna 1819 ja kirkko valmistui vuonna 1822. Vieressä kulkeva Immon luontopolku ja luontokirkon alue muodostavat keskenään hienon liiton, kun ihmisen ja luontoäidin kädenjäljet ikään kuin täydentävät toisiaan.

Osoite

Mäntyharjuntie 22,
52700 Mäntyharju

Lisätietoa

Koe myös

Luontokirkko rauhoittaa

Mäntyharjun suuri puukirkko ja luontokirkon alue ovat hyviä paikkoja hiljentyä luonnon ääreen. Lyhyen matkan varrella on paljon maisemallista nähtävää sekä pieni nuotiopaikka. Alkupisteestä löytyy kartta, jossa on esitetty muutaman kilometrin mittainen ympyrälenkkimahdollisuus läheistä hiekkatieverkostoa hyödyntäen. Luontokirkossa vietetään häitä sekä pidetään jumalanpalveluksia, hartauksia ja konsertteja.

Kirkonkylän kesäkioski

Pikkuisesta kesäkioskista saa suolaisia ja makeita leivonnaisia. Mäntyharjun kirkon vieressä ja Taidekeskus Salmelan päärakennusta vastapäätä sijaitsevan kioskin sijainti kahden järvimaiseman välissä on kerrassaan mainio.

Melontareitille Taidekeskus Salmelan rannasta

Mäntyharju-Repovesi -melontareitti on osa Pyhävedelläkin kulkevaa Savonselän melontarengasta. Melontareitille pääset myös Taidekeskus Salmelan parkkipaikalta.