Maastopyöräile, melo tai patikoi Repoveden kansallispuistoon

Harjujen ja metsäjärvien väliselle alueelle levittäytyvä maastopyörä- patikointi- melonta- ja retkipyöräreitistö mahdollistaa elämyksellisen ja vaihtelevan matkan Mäntyharjun keskustasta Repoveden kansallispuistoon. Reitin voi kulkea kokonaan tai osissa sekä kulkumuotoja kesken reittiä vaihdellen. Majoitusta on tarjolla 20 km:n välein ja taukopaikkoja noin 10 km:n välein. Lähtöpisteen tuntumaan pääsee junalla.

Koko matkan kulkijat kokevat kaiken; supisuomalaiset mäntymetsät, pirunpellot, harjukankaat, koivikot, kuusimetsät, kalliot, sammalet, suopursut ja mar- jamättäät, kalliomaalaukset, metsälammet sekä suuret järvenselät. Jopa vanhat kärrypolut ja metsämiesten käyttämät pyyntipolut ovat osa tätä ikiaikaista kansallismaisemaa. Ota uimapuku ja sienikori mukaan!

Luontopolkua 22 km

Maisemiltaan ja luontotyypeiltään vaihtelevat maasto-osuudet sekä alueelle tyypillinen eläimistö on kuvattu reitin kolmikielisiin (FI, RU, EN) tietotauluihin.

Miten reiteille pääsee?

Reitin lähtöpisteen tuntumaan, Mäntyharjun juna-asemalle pääsee suorilla matkustajavuoroilla etelästä ja pohjoisen suunnasta. Helsinki-Vantaan lentokentältä on meille noin 2 tuntia omalla autolla tai junalla. Maastopyörä- melonta - ja patikointireitit lähtevät aivan keskustan tuntumasta.

Tervetuloa melomaan, patikoimaan ja maastopyöräilemään upeisiin järvimaisemiimme!

Lähtöpiste

Urheilutie 1,
Mäntyharju

Lisää infoa

Kotisivulla

Koe myös