Mäntyharju sijaitsee järvisuomessa, Etelä-Savon maakunnassa, vain 2 tunnin ajomatkan päässä maamme pääkaupungista Helsingistä. Mäntyharjuun pääsee junalla, linja-autolla sekä omalla tai vuokra-autolla.

Mäntyharjun länsiosan halki kulkee valtatie 5 ja itäosan läpi valtatie 15. Män-tyharjussa on yksi juna-asema, jossa pysähtyvät suurin osa Savon rataa etelä- ja pohjoissuunnassa kulkevista kaukoliikenteen matkustajajunista. Myös linja-autot kulkevat päivittäin, mutta pikavuorot kulkevat ainoastaan 5-tietä.

Junalla

Mäntyharjussa on yksi kaukoliikenteen juna-asema, jossa pysähtyy useita junavuoroja päivittäin niin etelän kuin pohjoisenkin suunnasta. Matka-aika esimerkiksi Helsingistä kestää noin 2 tuntia, eikä matkan aikana ole vaihtoja. Juna-aikataulut, lippuvaihtoehdot ja hinnat löydät VR:n sivuilta osoitteesta www.vr.fi

Junissa ei voi maksaa käteisellä, joten liput kannattaa tilata etukäteen joko VR:n mobiilisovelluksen kautta tai ostaa lipunmyyntipisteestä tai ostaa esi-merkiksi juna-asemalta lipunmyyntiautomaatista. Mitä aiemmin lipun ostat, sen halvemmalla sen saat.

Juna-asema sijaitsee Mäntyharjun keskustan tuntumassa, 450 metrin päässä Mäntyharjun torilta. Juna-asemalta on noin yksi kilometri lähimpiin majoitus-kohteisiin sekä Mäntyharju-Repovesireitin metsäosuuksien (patikointi- ja maastopyöräreitti) lähtöpisteeseen liikuntahalli Kisalalle. Melontareitin lähtö-piste sijaitsee noin 100 metrin päässä Kurkiniemen rannassa. Patikointi- maastopyörä- ja melontareiteille pääsee myös citypatikkaa pitkin juna-asemalla sijaitsevia opasteita seuraamalla.

Linja-autolla

Mäntyharjun linja-autoasema sijaitsee keskustassa, tavaratalo Minimanin pihassa. Pikavuorot, joilla pääset Mäntyharjuun esimerkiksi Helsingistä kulkevat ainoastaan 5-tietä, josta on 13 kilometriä keskustaan.

Lähimmät pikavuoropysäkit pohjoisen suunnasta ovat Uutelan pysäkki ja etelästä tultaessa Vihantasalmen pysäkki. OnniBus pysähtyy vain Vihantasalmella. Aikataulut, lippuvaihtoehdot ja hinnat löydät osoitteista www.matkahuolto.fi sekä www.onnibus.fi

Huom! Pikavuoropysäkeiltä ei kulje Mäntyharjun keskustaan linja-autoja, joten päästäksesi keskustaan saakka, soita taksi.

Taksi

Taksin voit tilata numerosta 0601 100 36 (hinta 1€/puh+pvm tai mpm).

Omalla tai vuokra-autolla

Navigaattoripalvelut toimivat yleensä hyvin ja mikäli navigaattoripalveluiden ohjeissa on puutteita, saat siitä etukäteen lisätietoa valitsemastasi majoitus-kohteesta.