Tähän artikkeliin olemme koonneet yrittäjiltämme useimmiten kysyttyjä kysymyksiä ja käytännön tietoa.

Mihin voin pysäköidä autoni?

Mäntyharjun keskustassa ei ole lainkaan maksullista pysäköintiä, joten kunhan löydät vapaan parkkiruudun, voit parkkeerata siihen huoletta autosi.

Missä voin yöpyä asuntovaunulla?

Keskustaa lähin leirintäalue on Tommolansalmi Camping. Toinen leirintäalue löytyy Orilammen majalta.

Mistä voin vuokrata polkupyörän, kanootin tai retkiluistimet?

Maastopyörät, Fatbiket, Sport- ja citypyörät sekä OAC-liukulumikenkäsukset ja retkiluistimet saat Fillarivuokrauksesta. Mäntyharju kirjastossa on myös pieni määrä retkiluisteluteriä (asiakkaan omiin luistelumonoihin sekä hokkareihin), Kickspark-potkukelkkoja sekä lumikenkiä. Kirjaston lainaukset hoituvat kirjastokortilla. Kanootteja vuokraavat Linkkumyllyn asemamakasiinin ja Mouhun vuokrauspisteet, Villa-Aurora sekä Miekankosken kahvila.

Kartat ja esitteet

Asiointipisteestä on saatavilla karttoja ja esitteitä. Esitteitä löydät myös isompien ruokakauppojen esitetelineistä.

Asiointipiste (Kirjaston yhteydessä)
Lääkärinkuja 2, 52700 Mäntyharju
Avoinna arkisin ma-pe klo 10-15
Lisätietoja: matkailu@mantyharju.fi

Mitä tehdä ja nähdä Mäntyharjulla?

Tutustu suosituksiimme Luonto, Kulttuuri sekä Syö ja Juo – sivuiltamme.

Mistä löydät Mäntyharjun tulevan viikonlopun tapahtumat?

Mäntyharjun tapahtumakalenterin löydät osoitteesta www.mantyharju.fi

Mäntyharjun elokuvateatterin näytökset löytyvät osoitteesta www.mantyharju.fi/kino

Luonto ja aktiviteetit

Mistä saan lisätietoa luontoreiteistä?

Mäntyharjussa on useita patikointireittejä, joista suosituimpia ovat janareitti Repoveden kansallispuistoon sekä Pyhäveden rannan tuntumassa sijaitseva citypatikka.

Melontareittejä on kaksi, joista toinen on osa vanhaa Savonselän melontarengasta jatkuen etelään Unescon maailmanperintökohteeseen Verlaan. Osa tästä reitistä tunnetaan myös nimellä Mäntyharju-Repovesireitti, sillä sitä pitkin pääsee Mäntyharjusta Repoveden kansallispuistoon. Toinen reiteistä on erämelontaan soveltuva Keisarinlähteen viisi järveä kiertävä kierros.

Maastopyöräilijöitä varten on sekä Vuoden retkikohteena palkittu Mäntyharju-Repovesi-reitti sekä lukuisia lyhyempiä reittivaihtoehtoja. Jääreittejä lukuun ottamatta kaikki hiihtoreitit löytyvät Kisalan tuntumasta. Jääreiteille pääsee joko Kurkiniemen rannasta tai Taidekeskus Salmelan parkkipaikalta.

Reittikuvaukset ja lisätiedot löydät sivustolta www.mantyharju.fi

Olen kiinnostunut lähtemään risteilylle. Mistä lisätietoa?

Noin 30 minuutin päässä Mäntyharjun keskustasta sijaitsevan Orilammen majan kultareittiristeilyä on ajettu jo 60 vuotta ja yhä edelleen se tarjoaa unohtu- mattoman vesimatkan Repoveden kansallispuiston jylhiin järvimaisemiin. Lisätiedot ja kulkuaikataulut löydät Orilammen Majan sivuilta.