Syyslomavinkit Mäntyharjuun etenkin perheille

EtusivuBlogi → Syyslomavinkit Mäntyharjuun etenkin perheille

Syysloma on täydellinen tilaisuus rentoutua ystävien kanssa luonnon helmassa ja nauttia Mäntyharjun tarjoamista monipuolisista aktiviteeteista. Kokosimme parhaat vinkit, joilla teet lomastasi unohtumattoman!

Retki laavulle

Pakatkaa eväät mukaan ja suuntaa laavulle viettämään päivää luonnon rauhassa. Syksyn väriloisto ympärillä ja nuotion lämpö tekevät tästä täydellisen aktiviteetin syysloman viettoon. Mikä olisikaan parempi tapa nauttia syksystä kuin eväsretki luonnon keskellä?

Metsäleikkipuisto

Haluatteko liikuntaa ja naurua raikkaassa ulkoilmassa? Mäntyharjun metsäleikkipuisto on hauska paikka viettää aikaa kaveriporukalla, yhdistellen liikuntaa ja leikkiä luonnon keskellä. Ympärivuotinen leikkipuisto sijaitsee keskustan tuntumassa, monitoimihalli Kisalan ja urheilualueen pihapiirissä. Leikkipuistossa on katettu tulipaikka, vaijeriliuku, kiipeilyseinä, maastopyörärata, pesäkeinu, luontopolku, tasapainoilualue ja metsäsoittimia. Talvella puistossa on lisäksi pulkkamäki, mtb-radalla voi kokeilla hiihtocrossia ja tulipaikalla voi nauttia kivasta päiväretkestä.

🍂 Ruskaretki Repoveden kansallispuistoon

Repoveden kansallispuisto on täydellinen retkikohde syyslomalle! Patikoikaa henkeäsalpaavissa maisemissa ja ihailkaa syksyn ruskan värejä. Repoveden upeat maisemat ja rauha takaavat rentouttavan ja elämyksellisen päivän. Repovedelle voi suunnata päiväretkelle pientenkin lasten kanssa. Perheiden keskuudessa suosituin on Ketunlenkki, mutta muista että ketunlossi on talviaikaan poissa käytöstä. Kannattaa katsastaa ainakin Olhavan kiipeilykallio ja Mustavuoren näkötorni. Repoveden lähistölle, Hillosensalmen pysäkille, pääset junalla 26.10.2024 saakka.

Tai mitä mieltä olet näistä

Syysloman tunnelmaan kuuluvat myös rentouttavat hetket keskustan pienissä kahviloissa, herkulliset makuelämykset paikallisissa ravintoloissa ja hauskat löytöretket kirpputoreilla. Mäntyharjun elokuvateatteri, Kino, tarjoaa lisäksi mahdollisuuden nauttia leffaillasta ystävien kanssa. Näiden aktiviteettien parissa voit viettää mukavan ja kiireettömän päivän, nauttien paikallisesta tunnelmasta ja hyvästä seurasta!

Katso myös

Paikallisia herkkuja lähitiloilta ja kaupoista

Syysloma on myös herkuttelun aikaa, joten kannattaa tutustua paikallisiin lähiruokatuotteisiin! Mäntyharjun lähitiloilta ja kaupoista löydät tuoreita herkkuja suoraan pientuottajilta. S-marketilla sijaitseva Puoti Suerte kannattaa katsastaa!

🎉 Paikalliset tapahtumat

Syyslomalla Mäntyharjussa on runsaasti mielenkiintoisia tapahtumia. Osallistukaa paikallisiin toritapahtumiin, tilaesittelyihin tai vaikka perinteisiin sunnuntaitansseihin. Katso kunnan tapahtumakalenteri ja valitse sopivat menot kavereiden kanssa!

Kaikkea kivaa lasten kanssa

Jääkää yöksi

Kun syysloman aktiviteetit vievät päivän ajan, ei ole kiirettä lähteä kotiin. Mäntyharju tarjoaa monia mukavia majoitusvaihtoehtoja, olipa kyseessä tunnelmallinen mökki, B&B tai huoneistomajoitus. Vietä yö rauhallisissa järvimaisemissa ja herää valmiina uusiin seikkailuihin. Hyvin levänneenä voit jatkaa lomanviettoa nauttien paikallisista nähtävyyksistä ja luonnonrauhasta.

”Viihtyisää majoitusta syksyisessä Mäntyharjussa – jääkää yöksi ja nauttikaa lomastanne rauhassa”