Tiesitkö tämän Mäntyharjun torista?

EtusivuBlogi → Tiesitkö tämän Mäntyharjun torista?

Torikausi kestää läpi vuoden, vaikkakin pääosa myynnistä keskittyy touko-syyskuulle, jolloin torilla on sekä kuukausipaikallisia kauppiaita, että muutakin tarjontaa kuten kahvilatoimintaa.

Torilla järjestetään aika ajoin myös ohjelmaa ja tarjolla on vuosittaisia tapahtumia sekä mm. maankuulut Mäntyharjun Markkinat aina juhannuksen jälkeisenä maanantaina. Markkinat kokoaa torin lisäksi koko keskustan alueelle satoja myyjiä ja jopa 10 000 kävijää yhden ainoan päivän aikana!

Viralliset toripäivät

Virallisia toripäiviä ovat kaikki viikonpäivät maanantaista sunnuntaihin:

Mäntyharjun torilla ei ole yömyyntiä, mutta myyntiajan jatkaminen koko toria koskien on mahdollista teknisen johtajan päätöksellä.

Käytännössä moni torikauppias pitää kuitenkin sunnuntaisin vapaapäivänsä, jolloin torilla nähdään useimmiten muita, kuin perinteisiä torikauppiaita. Kalakauppias kun on torilla, niin silloin ovat monesti muutkin kauppiaat. Vuonna 2024 tällaisia toripäiviä on ollut yleensä kolmesti viikossa; keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 9-14 välillä. Osa torikauppiaista on toki paikalla maanantaista lauantaihin läpi kesän ja niin on yleensä myös torikahvila ja jäätelökioskikin.

Kahvila auki joka päivä

Mäntyharju torikahvila on lähtökohtaisesti avoinna joka päivä läpi kesän. Lisätiedot ja kahvilan tapahtumat kannattaa tarkistaa Mäntyharjun torikahvilan Facebook-sivulta. Torikahvilan tarjonnasta löydät muuten herkkuja arvostetun D.O. Saimaa alkuperämerkin mukaisesti. Designation of Origin tarkoittaa, että tuote tai raaka-aine on valmistettu Saimaan seudulla korkeita laatukriteerejä noudattaen.

Mitä myyminen maksaa?

Vuorokausipaikan hinta on 10 €/vrk. Sähköllinen vuorokausipaikka on 15€/vrk. Hinnat sisältävät arvonlisäveron (24%) osuuden. Myyntipaikka on varattavissa aina kyseisen päivän klo 12.00 asti. Yksittäisiä vuorokausipaikkoja voi varata kuudeksi (6) kuukaudeksi varausajankohdasta eteenpäin.

Maksuttomat paikat

Sähköttömät toripaikat ovat maksuttomia sunnuntaisin (teknisen lautakunnan päätöksellä) ajalla 2.6.-11.8.2024, sekä la 21.9.2024. Mäntyharjulaisten koululaisten ja hyväntekeväisyysjärjestöjen tilapäismyynti on maksutonta lähtökohtaisesti aina. Silloin on kuitenkin oltava yhteydessä teknisen toimistoon ennen varausta.

Myyntipaikan varaaminen

Yksittäinen myyntikerta tulee varata etukäteen Nettilippu.fi-tilavaraussivuston kautta ja varauksesta peritään taksan mukainen päiväpaikkamaksu, joka maksetaan varauksen yhteydessä.

Varattavissa on sekä sähköttömiä että sähköllä varustettuja myyntipaikkoja, joita voi varata ennakkoon yhtä tai useampaa myyntikertaa varten. Paikkoja pystyy varaamaan 6 kk etukäteen.

Sähköttömät päiväpaikat ovat tämän artikkelin kirjoitushetkellä 12.8.2024 hinnaltaan 10 euroa ja sähkölliset 15 euroa/päivä. Torin vakiovuorot (joissa huomioidaan määräalennukset taksassa), ovat haettavissa torisäännön mukaisesti vuosittain maaliskuussa.

Vuosittaiset myyntitapahtumat

Reko Mäntyharju

REKO on suoramyyntirinki, jonka tuotteet tilataan etukäteen suljetun Facebook-ryhmän (REKO Mäntyharju) avulla. Jakelupisteenä toimii Mäntyharjun tori, yleensä vaihtuvina perjantai-iltoina klo 17.30-17.50 ajan. Seuraavat REKO-jakelupäivät ovat pe 23.8., pe 13.9, pe 11.10. ja pe 8.11.

Lähitilojen herkkuja saat myös kyliltä kesätoreilta, tilojen myyntipisteistä sekä päivittäistavarakaupoista. Visit-verkostoon liittyneet tilat löydät täältä: visitmantyharju.fi/lahiruoka-ja-tilat.

Hyvä tietää

Torivarauksia koskevat yhteydenotot:
kunnossapidon työnjohtaja Jani Rautiainen, puh. 044 7707 257

Lisätiedot teknisen lautakunnan toria koskevista päätöksistä, toritaksat, torikartta ja torisäännöt päivitetään kunnan toimesta sivulle mantyharju.fi/tori.

Lisää tietoa löydät myös sivustolta mantyharjuntori.fi

Saattaisit olla kiinnostunut myös

Lue lisää blogeja