Postilaatikkopyöräily -kausi kestää toukokuulta syyskuulle

EtusivuBlogi → Postilaatikkopyöräily -kausi kestää toukokuulta syyskuulle

Postilaatikkopyöräilyn tarkoituksena on tutustua Mäntyharjussa sijaitseviin kyliin sekä saada samalla liikuntaa ja vaihtelevia retkipyöräreittejä niin harrastajille, kuin muuten vain mielenkiinnosta pyöräileville.

Moni kohteista sijaitsee esimerkiksi kyläkoulun, kesäkahvilan kohdalla tai muutoin merkityksellisessä paikassa. Osassa on toimivaa yritystoimintaa kuten ravintola tai maatila ympäri vuoden ja osassa vaikkapa luonnonnähtävyys.

Mäntyharjussa on 17 virallista kylää. Postilaatikkopisteitä on kaikkiaan 21 kpl ja vuoden 2025 jälkeen mahdollisesti paljon enemmänkin, kunhan Pertunmaa liittyy viralliseksi osaksi Mäntyharjua.

Kesäkahviloita ja maatiloja

Moni pyöräilee suosituimpia kesäkahvilakohteita useastikin kesän aikana ja käy vaikkapa Miekankosken kahvilalla ja uittomuseolla. Vihantasalmen nesteeltä saa kahvia ja ruokaa ympäri vuoden.

Osa polkee vain kesäaikaan jolloin kyläkahvilat- ja torit sekä kesäkaupat ovat auki. Osa käy kunnon vuoksi ja koska saa vaihtelua tai inspiraatiota maantiepyöräilyyn. Monen mielestä on kiva tutustua laajaan pitäjään ja toimiviin maatiloihin.

Osa paikallisista myös haastaa toisiaan suorittamaan pyöräilytehtäviä ja onpa meillä ainakin yksi sellainenkin kesän 2024 polkija joka suoritti kaikilla laatikoilla käynnin saman vuorokauden aikana!

Toukokuusta syyskuuhun

Pyöräillä voi tietysti milloin vain, mutta toukokuun ja syyskuun aikana voi suorituksensa kirjata myös ylös postilaatikoissa oleviin vihkoihin. Suoritukseksi hyväksytään vähintään ½ tunnin pyörä-, rullaluistelu- tai rullasuksihiihtolenkki, jonka aikana voi merkitä nimensä vihkoon. Pyöräilykauden päätteeksi osallistujien kesken arvotaan palkinnot.

Vedensaanti kannattaa miettiä tarkkaan, eli suunnitella lenkit varsinkin kesäkauden ulkopuolella sen mukaan!

Vinkkejä paikallisilta

Alla olevassa kartassa on kohteen kodalla navigaattoriosoite ja pieni kuvaus, mitä siellä sijaitsee kuten vaikkapa Vierulan tila, Vola Golf, Hinkkuri Highland tai WHD Gård.

Mäntyharjussa on nimensä mukaisesti harjuja, eli mäkiä piisaa. Hitaimpia ovat ehkä ajaa Kyröntie ja isoja mäkiä löytyy myös mm. Outisentieltä. Huonokuntoisin hiekkatie ehkäpä Tuustaipaleelta Vitostielle menevä pätkä.

Kesäaikaan suolaista ja makeaa saa mm. Käävänkylän kaupalta, Toivolan kesäkahvilasta (Wanhan kaupan kahvila), Tommolansalmelta, Miekankoskelta, Vihantasalmen nesteeltä ja WHD Gårdilta.

Jos alla oleva kartta (pdf) ei avaudu, niin löydät sen täältä:
Mäntyharjun postilaatikkopyöräilyn kartta 2024, pdf

Saattaisit olla kiinnostunut myös
< vieritä >

Lisää blogeja