Maastopyöräily Mäntyharjussa on kivaa puuhaa!

Tule tutustumaan vaihteleviin maastopyöräreitteihimme. Pääreittimme on rakennettu maisemallisiin metsä- ja järvimaisemiinMäntyharjun keskustan ja Repoveden kansallispuiston välille.

Vapaat majoituskohteet löydät superhausta.

Mäntyharju - Repoveden kansallispuisto

Mäntyharju – Repoveden kansallispuisto

Harjujen ja metsäjärvien väliselle alueelle levittäytyvä maastopyöräreitti mahdollistaa elämyksellisen ja vaihtelevan matkan Mäntyharjun keskustasta Repoveden kansallispuistoon. Tätä janareittiä voi toki kulkea toiseenkin suuntaan, eli Repovedeltä pohjoiseen Mäntyharjulle. Tämä on Vuoden Retkikohde -palkittu reitti. Pituus n. 33 km Mäntyharjusta kansallispuiston rajalle.

Maastopyöräily Repoveden kansallispuistossa

Maastopyöräily Repoveden kansallispuistossa

Repoveden maastot ovat vaativia monilta osin ja jyrkkiä mäkiä löytyy monesta kohtaa. Siksi puistossa on rajoitettu maastopyörillä kulkua. Pääosin polkualueilla ei saa polkea ja se on sallittua puiston keskellä kulkevilla huoltoteillä. Maisemallisimmat osuudet ovat puiston ulkopuolisilla reiteillä. Tarkista aina kansallispuiston kartasta, missä kohtaa pyöräily on sallittua.

Mäntyharju-Pertunmaa

Mäntyharju-Pertunmaa

Kauniilla ulkoilureitillä pääset nauttimaan Mäntyharjulaisesta perinnemaisemasta, missä metsät ja perinteiset vanhat rakennukset elävät sulassa sovussa keskenään. Reitti on keskivaativa, mutta ei kunnollisesti vaan teknisesti sillä siellä on jonkin verran kivikoita. Alkuosuus Mäntyharjusta Pertunmaalle kannattaa kulkea kaunista Citypatikkaa pitkin, jossa on myös polkuosuuksia. Reitin pituus on noin 10 km/suunta.

Retkipyöräilyreitit

Retkipyöräilyreitit

Mäntyharju on täynnä hyviä retkipyöräilymaastoja ja maisemallisesti vaihtelevia harjualueita. Hiekkatieverkostoa riittää ja meillä on myös maasto-osuuksia. Yhdistellen saat hienoja ympyräreittejä. Alla olevalla sivustolla on lisää tietoa myös postilaatikkopyöräilystä.

Citypatikan pyöräilyreittiehdotus

Citypatikan pyöräilyreittiehdotus

Kaunis Citypatikka on hiekkatie- ja polkureittikokonaisuus Mäntyharjun keskustan tuntumassa. Patikointiosuuksia saa pyöräillä, mutta karttaesitteeseen on tehty myös maisemallinen ja helppo pyöräilyreittiehdotus. Pyöräilyreittiehdotusta ei ole merkitty maastoon, mutta löydät sen paperi/pdf-kartasta. Karttaesitteitä löytyy K-Supermarketin ja S-marketin aulatiloissa olevista esitetelineistä sekä Mäntyharjun kirjastolta.

Välinevuokraus

Välinevuokraus

Yksittäisiä maastopyöriä vuokraavat jäsenverkostostamme ainoastaan Woikoski Feeling ja Huoneistomajoitus Unelma. Linkkumyllyltä voit vuokrata pyörät pienryhmälle. Linkkumyllyltä kannattaa tiedustella myös kuljetuspalvelua.

Saattaisit olla
kiinnostunut myös

Kaikki patikointireitit ja maisemalliset kävelyreitit

Majoitus Mäntyharju-Repovesi-retkeilyreiteillä

Luontoon ja retkeilyyn liittyvät reitit sekä lajikirjo

Tule junalla – kaikille reiteille pääset juna-asemalta